Meisjes B door naar finaleronde Holland Top

ingevoerd op 05-02-2018

Afgelopen zondag tijdens de 2e ronde van het Holland Top Jeugdtoernooi heeft meisjes b door twee klinkende overwinningen in de Drecht in Enkhuizen de finaleronde gehaald. De finaledag vindt plaatst op zondag 22 april in Almere, Zwaag of Huizen.

 

Er stonden twee poulewedstrijden op het programma tegen Allvo en AMVJ-Martinus. Doordat het programma van deze dag enorm uitliep begon de eerste wedstrijd ruim een uur later dan gepland. Dit haalde de meiden echter niet uit hun concentratie. De eerste set tegen Allvo werd met ruime cijfers omgezet in winst. Uitblinkers waren Zoë die als spelverdeelster de gehele set perfect het 1e tempo wist te bedienen, waar Allvo geen antwoord op had. Maar ook Juul wist met geplaatste aanvallende balletjes de nodige punten binnen te halen voor het team.

Door het vele wisselen van coach Rick en de moeite om de concentratie vast te houden leek de tweede set nog even spannend te worden. Maar door twee goede service series van Lorin en Rian werd ook deze set gemakkelijk binnen gehaald. De derde set was een ‘formaliteit’ mede doordat de tegenstand van Allvo gebroken was.

 

Aansluitend stond de wedstrijd tegen AMVJ-Martinus op het programma. En om de finaleronde te halen was een 3-0 overwinning gewenst. Er werd dan ook direct vanaf de start uit een ander vaatje getapt. Enthousiast en met een enorme servicedruk kwam AMVJ-Martinus er in alle sets niet aan te pas en was een 3-0 winst een feit.

 

Coach Rick Breeuwer kijkt terug op een geslaagde middag. “Ondanks dat we als team niet echt getest zijn vandaag, heb ik weer veel goede dingen gezien. Het systeem wat ik graag wil spelen gaat goed en de opdrachten worden steeds beter uitgevoerd. Langzamerhand worden we als team vaster en maken we steeds minder fouten. En dat is belangrijk, want aan het einde van het seizoen worden de prijzen verdeelt.”

 

Door het behalen van de Holland Top finales doen de meisjes nog op alle fronten mee om de prijzen; Holland Top, NOJK en het kampioenschap in de topklasse.

 

Beginopstelling: Zoë, Rian, Lorin, Rosan, Juul en Lianne

De Boemel meiden B1 De Boemel meiden B1