De Boemel MB1 niet bij de les, maar toch winst.

De Boemel – Forza Hoogland 3-1

Meisjes B1 kan weer een overwinning bijschrijven. Afgelopen zaterdag werd in een moeizame wedstrijd Forza Hoogland uit Amersfoort met 3-1 verslagen. Volgens coach Rick Breeuwer kan zijn team beter maar wil het er in dit soort wedstrijden nog niet uitkomen.

Voor aanvang van de wedstrijd was Forza Hoogland op papier de nummer twee. Een echte topper zo je zeggen. Maar naarmate de wedstrijd vorderde kwam dit niet in het spel tot uiting van beide ploegen. Naast veel fouten die gemaakt werden aan beide kanten, was het vooral de servicedruk die in de eerste set de doorslag gaf. De Boemel trok deze set met 25-16 naar zich toe.

Met Zoë voor Kjersti in de spelverdeling en Juul voor Rian op de pass/lopers positie ging de Boemel voortvarend van start en stond er al snel een 20-14 voorsprong op het scoreboard. Maar het ‘taaie’ Forza gaf zich niet gewonnen. Door een goed service reeks kwamen ze nog gevaarlijk dichtbij. Door het toepassen van een dubbele wissel en een goede service serie van Rian werd ook deze set in winst omgezet (25-21).

Wat er in de tweede set al naar uit zag, gebeurde in de derde. Forza wist een hoge service druk op te leggen, waar de Boemel geen antwoord op had. De gehele set liep het team achter de feiten aan en met 15-25 ging de setwinst naar het team uit Amersfoort.

In de vierde set tapte de Boemel uit een ander vaatje en lieten de meisjes zien goed te kunnen volleyballen. Naast dat ook hier de servicedruk een belangrijke rol speelde, wist Kjersti het 1e tempo goed te bedienen. Lorin wist wel raad met deze snelle ballen op het midden en ook van achter de 3 meter pakte Lianne de nodige punten mee. Nadat ook Kim nog enkele prachtige buitenaanvallen liet zien kwam Forza Hoogland er niet meer aan te pas.  De set ging met 25-10 naar de Boemel.

Komende zaterdag speelt Meisjes B1 de halve finale op het NOJK in Woerden. Met tegenstanders als Rivo Rijssen, Kalinko maar ook weer Forza Hoogland wordt het een uitdaging om de finales te halen van het Nederlands Kampioenschap. Maar als de meisjes zo spelen als in de laatste set tegen Forza is niets onmogelijk.

Beginopstelling: Kjersti, Rian, Lorin, Lieke, Kim, Lianne

De Boemel MB1 niet bij de les tegen Forza Hoogland (Medium) De Boemel MB1 niet bij de les tegen Forza Hoogland (Medium)