De Boemel MB1 verlaat met opgeheven hoofd het NOJK

Halve finale eindstation meisjes B1

Meisjes B1 van de Boemel is er niet in geslaagd om de finale te halen van het Nationale Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK). Wel werd nog knap de kruisfinales gehaald maar daar moesten de meisjes hun meerdere herkennen in Next Volley Dordrecht.

Er stonden vier wedstrijden in de poulefase op het programma waarvan de nummers 1 en 2 zich zouden plaatsen voor de kruisfinales. En na de eerste wedstrijd zag het er niet naar uit dat de Boemel dat zouden gaan halen. Rivo Rijssen was met een ijzersterk team afgereisd naar Woerden. Het team begon met meerdere 1e divisie speelsters in het veld en mede hierdoor kon de Boemel het niet bolwerken. Deze wedstrijd ging dan ook met 2-0 naar het team uit Rijssen.

Maar in de wedstrijden daarna ging het een stuk beter. Met een hoge service druk, goed uitgevoerde opdrachten en een snel spel ging het niveau omhoog. Door een goede passing kon Kjersti naar hartenlust variëren in de spelverdeling. Lorin was bijna niet te stoppen door de snelle eerste tempo ballen en van achter de 3 meter pakte Lianne haar puntjes mee. Kim, Rianne en Rosan speelde een hoofdrol met mooie geplaatste aanvallen aan de buitenkant. Nadat de wedstrijd tegen RVV nog gelijk werd gespeeld (1-1) werd er aansluitend gewonnen van City Bril Krimpen en Kalinko. Hierdoor was een mooie tweede plaatst in de poule een feit en konden de meisjes zich opmaken voor een kruisfinale wedstrijd tegen Next Volley Dordrecht.

In de kruisfinale moest de Boemel zijn meerder herkennen in Next Volley uit Dordrecht. Het team, welke ook aantrad met meisjes met divisie ervaring, legde een hoge service druk op en met snoeiharde aanvallen was het niet te bolwerken voor de Boemel.

Toch kunnen de meisjes terugkijken op een fantastische dag en zijn ze ook nu weer boven zichzelf uitgestegen. Ze hebben veel ervaring op gedaan en kunnen met opgeheven hoofd het NOJK verlaten.

Halve Finale NOJK in Woerden - De Boemel Meisjes B1 (14) Halve Finale NOJK in Woerden - De Boemel Meisjes B1 (14)
Halve Finale NOJK in Woerden - De Boemel Meisjes B1 (4) Halve Finale NOJK in Woerden - De Boemel Meisjes B1 (4)
Halve Finale NOJK in Woerden - De Boemel Meisjes B1 (5) Halve Finale NOJK in Woerden - De Boemel Meisjes B1 (5)
Halve Finale NOJK in Woerden - De Boemel Meisjes B1 (6) Halve Finale NOJK in Woerden - De Boemel Meisjes B1 (6)
Halve Finale NOJK in Woerden - De Boemel Meisjes B1 (9) Halve Finale NOJK in Woerden - De Boemel Meisjes B1 (9)
Halve Finale NOJK in Woerden - De Boemel Meisjes B1 (17) Halve Finale NOJK in Woerden - De Boemel Meisjes B1 (17)
Halve Finale NOJK in Woerden - De Boemel Meisjes B1 (18) Halve Finale NOJK in Woerden - De Boemel Meisjes B1 (18)
Halve Finale NOJK in Woerden - De Boemel Meisjes B1 (13) Halve Finale NOJK in Woerden - De Boemel Meisjes B1 (13)