De Boemel meisjes B veroveren Holland Top Jeugd beker 2018

ingevoerd op 23-04-2018

Meisjes B hebben het seizoen in stijl afgesloten door er met de Holland Top Jeugd beker vandoor te gaan. Na drie prachtige wedstrijden in de Opgang in Zwaag, welke allen in winst werden omgezet, kon aanvoerster Lianne Jaarsma iets na de middag de bokaal in ontvangst nemen.

 

Loting had bepaald dat er ‘s morgens om 09.00 uur al een kleine finale gespeeld ging worden. De Boemel tegen Dinto stond op het programma. Naast de rivaliteit die er altijd al is tussen de dorpsverenigingen, hadden beide teams elkaar al meerdere malen getroffen in competitie en NOJK. Deze keer was het de Boemel die er met de winst vandoor ging.

Ondanks het rommelige begin van de wedstrijd met fouten over en weer, speelde de Boemel constanter en slimmer. Op de snelle eerste tempo ballen van Lorin en Lianne, de hard geslagen ballen van Rian op de buitenkant en een paar prachtige 3 meter aanvallen van Rosan had Dinto geen antwoord. De eerste set ging dan ook met 25-23 naar de Boemel. In de tweede set was het vooral de service druk die het verschil maakte. Al snel stond er een stand van 14-6 in het voordeel van de Boemel op het telbord. Met Juul voor Kim en Lieke voor Rosan in het veld werd het nog even spannend maar kwam de winst geen moment meer in gevaar. Door de overwinning ging Boemel door voor de plekken 1 tot en met 4 en was voor Dinto alleen een vijfde plek nog het hoogst haalbare.

 

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen Compaen uit Oostzaan. Met Zoë als spelverdeelster, Juul op de pass/loop positie en Lieke op de diagonaal werd ook deze wedstrijd in winst omgezet. Het was vooral Juul die met mooie tactische ballen in het centrum veel punten binnen haalde voor het team. Beide sets werden eenvoudig gewonnen en een plek in de finale was een feit.

 

De finale werd gespeeld tegen Forza/Hoogland uit Amersfoort. En om deze finale te kunnen winnen was het belangrijk om uit een ander vaatje te tappen. Forza/Hoogland had namelijk in de andere halve finale laten zien over een goed team te beschikken. En mede door harde aanvallen op de buitenkant hadden zij het team van PDK huizen in een thriller verslagen.

En uit een ander vaatje werd er getapt. Door het perfect uitvoeren van de opdrachten welke Rick had meegegeven, had het team uit Amersfoort geen schijn van kans. Rian zorgde met een fantastische service reeks direct al voor een voorsprong. Ook dit team had op de snelle 1e tempo ballen van Lorin en Lianne geen antwoord. Kjersti speelde als spelverdeelster één van haar beste wedstrijden van het seizoen. Met de variatie in haar spel en een paar uitstekende reddingen maakte ze het verschil. En om haar goede spel nog maar eens te bevestigen was het laatste punt een “killblock”. Hiermee was de overwinning een feit en kon de beker in ontvangst genomen worden.


Na het behalen van de halve finales tijdens het NOJK en een mooie tweede plaats in de reguliere topklasse competitie, was de winst van de HTJ beker een mooie “kers op de taart” voor de meisjes en hebben zij het seizoen in stijl afgesloten….


 

Team & coach (van links naar rechts op de foto): Zoë, Kjersti, Lorin, Rosan, Rick, Kim, Juul, Lianne, Lieke en Rian.



 

Foto credit: Tjerk Laan Fotografie – www.tjerklaan.nl Foto credit: Tjerk Laan Fotografie – www.tjerklaan.nl