De Boemel ondersteunt Schoolplein14 actie van de Sint Barbaraschool!

ingevoerd op 18-03-2019

Tijdens de speeldag van de mini-teams in de Harenkarspelhal op zaterdag 16 maart verkochten kinderen van de Sint Barbaraschool zelfgebakken koekjes en limonade ten bate van de inzamelingsactie Schoolplein14. Vrijwilligers van de Sponsorcommissie van De volleybalvereniging De Boemel begeleidden de kinderen. De verkoop ging heel goed, er zijn bijna 100 zakjes koek verkocht! Alle vrijwilligers van de Boemel, de Sint Barbaraschool, Schagen Actief en natuurlijk de kinderen die hebben geholpen hartelijk bedankt voor jullie inzet!

 

Wat is Schoolplein14?

Schoolplein14 is een initiatief van de Johan Cruyff Foundation en heeft als doel alle leerlingen uit het basisonderwijs uit te dagen en te stimuleren om op het schoolplein met elkaar te spelen en te sporten. Met coatings worden lijnen en kleurvakken op het plein aangebracht, zoals een goal op de muur, een speelcirkel of een stukje atletiekbaan. Leerlingen mogen zelf meebeslissen over welke coatings er komen. In het nieuwe schooljaar moet het schoolplein gereed zijn. Tot die tijd zullen ook de leerlingen van de St. Barbaraschool en de volleyballers van vereniging De Boemel zich inzetten om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. Omdat Celeste en Fabian bij de Boemel zijn begonnen is de Boemel ook gevraagd om mee te doen aan het programma. Een mooie gelegenheid om de kinderen van de basisschool kennis te laten maken met het volleyballen.

 

Je moet het samen doen

‘Alleen kun je niks, je moet het samen doen’, zei Johan Cruijff. Het project om een Schoolplein 14 te realiseren op de basisschool van Celeste en Fabian is dan ook gezamenlijk tot stand gekomen. Johan Cruyff Foundation en de Nevobo zetten zich gezamenlijk in voor dit schoolplein. Bij het aanschaffen van een ticket voor de aankomende toernooien van de nationale teams zal de Nevobo vragen om een kleine bijdrage te doen voor het schoolplein.

Onderstaande link is van het filmpje dat gemaakt is over het project:

https://www.volleybal.nl/nieuws/familie-plak-gaat-voor-schoolpein14

foto1schoolplein14 foto1schoolplein14
foto2schoolplein14 foto2schoolplein14