De Boemel Dames 1 schrijft geschiedenis!

ingevoerd op 22-04-2019

De Dames 1 van De Boemel zijn zaterdag 20 april 2019 gepromoveerd van de eerste klasse naar de promotieklasse. Sanne Burger, speelster van dit team schreef het volgende stuk over deze zeer spannende en tevens bijzondere dag:

Terwijl de meeste Tuitjenhorners gingen kijken hoe Hollandia T. Vios wist te kloppen ging de Boemel Dames 1 op zaterdagochtend om half 12, richting Noordwijk om hier te strijden voor promotie. Bij aankomst werd gelijk al duidelijk dat de wedstrijden aardig uitliepen, dus we moesten nog een tijdje wachten.

Uiteindelijk om 15 uur begon de eerste wedstrijd tegen VCH uit de promotieklasse. Het waren ontzettend lange meiden, maar gelukkig hadden we onze Ruby. Tuurlijk was er die ongelofelijk spanning, maar die hielden we redelijk onder controle. Alleen de hele wedstrijd stonden we elke keer 1 á 2 punten achter, dit tot de 25-25. Door een fout van de tegenstander werd het 26-25 en Merel ramde de 27-25 binnen, 1-0 Boemel!

De tweede set was het begin matig en kwamen we snel achter, door veel eigen fouten. Maar op de 16-9 serveerde Naomi ons weer de wedstrijd in tot 16-14. Helaas kwamen we weer achter: 21-16. Kelly werd ingebracht voor de service en serveerde een paar prachtige ballen. Het ging weer gelijk op en op de 24-23 blokte Sanne de bal en werd het 25-23, 2-0 winst in de eerste wedstrijd.

Na lang wachten mochten we om 17:00 uur eindelijk beginnen tegen Jonas. Zij hadden ook gewonnen van VCH, dus het ging tussen ons. Lianne startte in de basis, maar helaas De Boemel startte slecht met 4 eigen servicefouten die punten konden we hierna niet meer herstellen. Wel kwamen we nog tot 24-26, dus helaas net aan verloren de 1e set. De tweede set kwam Rian erin en die liet Jonas wel even zien hoe je ballen moest inslaan. We liepen uit naar 10-5, en Jonas kon niet meer terug komen. We wonnen de set met 25-18 en er moest dus een 3e set tot de 15 punten gespeeld worden.

De 3e set stonden we vanaf de wissel tijdens de 8 punten constant 3 punten of meer voor. Door onze eigen rust te bewaren en de foutenlast laag te houden pakte we de 3e set met 15-8. Dit betekent promotie van de 1e klasse naar de promotieklasse! De emoties liepen hoog op en wat was iedereen blij inclusief onze favoriete coach Geco.

Ondanks dat sommige mensen hadden verwacht dat we het toch niet zouden redden, hebben we toch het tegendeel bewezen. Het is De Boemel nog nooit gelukt om in deze klasse te spelen, dus we hebben geschiedenis geschreven! Wat ben ik ontzettend trots op het hele team!

Sanne Burger

fotoD1promotie fotoD1promotie
fotoD1promotie1 fotoD1promotie1