Aanvullend bericht Schagen Actief

Er is een aanpassing in het gebruik van de kleedkamers, zie hieronder het bericht van Schagen Actief. De kantine van de Harenkarspelhal is nog beperkt open. Hier geldt de 1,5 meter en registratie van de bezoekers. Er zijn losse tafeltjes voor twee tot vier personen.

Het Protocol Verantwoord Sporten is hier te vinden: https://nocnsf.nl/media/3499/nocnsf-protocol-verantwoord-sporten-v16.pdf

algemeen protocol verantwoord sporten

1 Inleiding Per 1 juli is het kabinet voor Nederland van een ‘intelligente lockdown’ naar ‘ruimte met regels’ gegaan, Deze stap is per 10 augustus weer enigszins aangescherpt.

nocnsf.nl

Bericht Schagen Actief: 

Een belangrijk aandachtspunt bij de openstelling van onze accommodaties, betreft de ventilatie. Door aan het begin van je training de nooddeuren in de zaal te openen (en deze na afloop weer te sluiten) en waar mogelijk ook ramen te openen, verkrijgen we de noodzakelijke ventilatie. In de kleedkamers, vochtige ruimtes met beperkte ventilatie, ligt dit iets anders. Het openstellen van de kleedkamers vereist aanvullende maatregelen teneinde te allen tijde de 1,5 meter afstand te garanderen. Voor en na het sporten, geldt immers dat personen van 18 jaar en ouder 1,5 meter afstand moeten houden tot personen van 13 jaar en ouder (en personen van 13 t/m 17 dienen afstand te houden tot personen van 18 jaar en ouder).
 
Het openstellen van de kleedkamers is nog niet zo eenvoudig binnen de richtlijnen van het protocol. Wat wel helder is: we dragen gezamenlijk verantwoordelijkheid voor het naleven van het protocol Verantwoord Sporten en het handhaven van de 1,5 meter afstand voorafgaand aan en direct na het sporten. Die afstand geldt rondom het veld, op de tribunes én in de kleedkamers.
 
We zijn, met verschillende partijen, aan het onderzoeken in hoeverre we de kleedkamers wel verantwoord open kunnen stellen. Voor sommige teams geldt dat interregionaal of zelfs landelijk wordt gespeeld; dan is het wel zo prettig als na afloop van een wedstrijd gedoucht kan worden.
 
Naar aanleiding van dit overleg en de feedback vanuit jullie, de gebruikers, zijn we tot de volgende aanpassing gekomen.

 

We zullen de kleedkamers openstellen onder de volgende voorwaarden:

Verenigingen ontmoedigen het gebruik van de kleedkamers bij trainingen zoveel mogelijk.

Op iedere deur is een sticker met daarop het maximaal aantal personen per kleedkamer.

Het is niet toegestaan om persoonlijke eigendommen en kleding in de kleedkamer achter te laten.

De deuren van de kleedkamer staan altijd open (behalve tijdens omkleden/douchen).

Ook scholen kunnen de kleedkamers gebruiken.

 

We verzoeken iedereen om de richtlijnen uit het protocol Verantwoord Sporten voortdurend na te leven. Alleen samen kunnen we een veilige sport- en beweegomgeving voor iedereen bieden.