Coronamaatregelen per 13-11-2021

Beste leden en ouders/begeleiders van jeugdleden, 

 

Graag uw aandacht voor de nieuwe coronamaatregelen m.b.t. het gebruik van de sporthallen De Groet en Harenkarspelhal:

 

Coronamaatregelen per 13-11-2021 

Geen publiek bij amateur- en topsport 

Vanaf 13-11-21, 18.00 uur is in ieder geval tot 3 december a.s. geen publiek toegestaan voor de amateur- en topsport, binnen en buiten. Deze maatregel geldt zowel voor wedstrijden als trainingen. Kinderen moeten dus buiten afgezet en opgehaald worden. Een coronatoegangsbewijs (CTB) en geldige ID blijft verplicht om deel te kunnen nemen aan georganiseerde sport. Deze moet men altijd bij zich hebben als men in de sporthal is. Er geldt geen eindtijd om te kunnen sporten. 

Geen coronatoegangsbewijsplicht voor betaalde krachten en vrijwilligers 

Betaalde krachten en vrijwilligers hoeven geen CTB te laten zien op het moment dat zij een functie voor de sport vervullen in een binnensportlocatie. Zodra zij geen taak of functie meer vervullen, verlaten zij de sportlocatie. 

Sportkantine sluit om 20.00 uur 

De kantine in de Harenkarspelhal is gewoon open tijdens wedstrijden (onder voorbehoud) en hier kan men dus wel gewoon plaatsnemen tijdens een wedstrijd. In de kantine zijn vaste zitplaatsen verplicht, tenzij er sprake is van afhaal. Er is een beperkt aantal zitplaatsen en vol=vol. Wanneer je plaatsneemt in de kantine is het tonen van een CTB vanaf 13 jaar verplicht. Ook moet er een registratieformulier worden ingevuld. De kantine sluit om 20.00 uur. Dit geldt voor iedereen. 

Hoe zit het met noodzakelijke rij-ouders van uitspelende teams? 

De noodzakelijke rij-ouders zijn welkom in de sporthal, de tribune is gesloten. Zij zijn niet CTB-plichtig, maar worden gevraagd 1,5 meter afstand te houden en een mondkapje te dragen. Wanneer zij in de kantine plaats willen nemen, moeten zij wel een CTB laten zien. 

Basisregels 

Naast de bekende basisregels, zoals was vaak en goed uw handen, blijf thuis bij klachten en schud geen handen, is het dringende advies afgegeven om buiten de sportactiviteit om weer 1,5 meter afstand te houden van elkaar. 

CTB met trainingen en wedstrijden senioren 

-Voor toegang tot wedstrijden en trainingen is een geldige CTB vereist. 


 

-Bij de trainingen ziet de trainer erop toe dat iedereen een geldige CTB heeft (of vraagt iemand uit het team/begeleiding dat te doen).                                                                                        

-Het is van belang dat ieder team bij de thuiswedstrijden een corona coördinator regelt, die voorafgaand aan de wedstrijd de controle op de CTB uitvoert bij het eigen team en de tegenpartij, voor het betreden van de zaal. We beseffen dat dit voor de teams een extra belasting vormt, maar we zien als bestuur op dit moment geen andere oplossing. De CoronaCheck Scanner-app kan worden gedownload in de Apple App Store (iPhone) of op Google Play Store (Android). (meer info: https://coronacheck.nl/nl/scanner/zo-werkt-scannen).                                                                               

-Bij uitwedstrijden wordt voor vertrek gecontroleerd of iedereen een geldige QR-code heeft, om problemen op de wedstrijdlocatie te voorkomen. Kijk ook op de site van de volleybalvereniging voor de daar geldende regels. 

-Bij de C en CMV jeugdtoernooien zullen we bij de ingang de CTB controle doen. Dit hoeven de teams niet zelf te regelen.  

Wij hopen op uw begrip en vertrouwen erop dat we het samen mogelijk kunnen maken om zo te kunnen blijven genieten van de volleybalsport. 

Namens het bestuur van de Boemel, 

Lot Kuilboer