Boemelkamp 2022

Zaterdag 18 juni waren de vooruitzichten met het weer goed. Alle voorbereidingen waren getroffen en we hadden er erg veel zin in om weer een boemelkamp te mogen houden.

Alle kinderen kwamen met hun ouders om 9:00 uur aan op het terrein van de SIS/Beachvolleybal.

Als eerste werden de tenten, waarin iedereen bleef slapen, opgezet. Nadat deze waren opgezet, verzamelden alle kinderen zich bij de partytenten en de kraampjes om te worden ingedeeld in teams. Het thema van dit jaar was Jungle, dus hadden we team krokodil, gorilla papagaai en tijger.

Bij het indelen werd ook het spel De BoeMOL uitgelegd. Alle kinderen kregen bij alle ander spelletjes aanwijzingen om aan het einde van het kamp De BoeMol te kunnen raden/ontmaskeren.

Voordat de spelletjes begonnen konden de teams de eerste aanwijzing voor De Boemel verdienen door het mooiste knutselwerk te maken. Wat werden er mooie creaties gemaakt. Een natuurhuis met verrekijker, een jungle eiland met schat, een giraffe en een jungle boom met aapjes.

 

Na wat lekkers begonnen de eerste spellelletjes en wat een fanatiekelingen hebben wij bij De Boemel. Er werd fanatiek gestreden bij het waterparcours, touwtrekken, blikschieten en flessenvoetbal. Het was heerlijk zonnig weer, dus nat worden bij het waterparcours was niet erg. Ook het blikschieten met pijl en boog was erg in trek bij de meeste kinderen.

Na de lekkere lunch met broodjes knak, begonnen de kinderen aan de tweede ronde spelletjes. Hiervan was de escaperoom wel de grootste uitdaging om te spelen. Via allerlei opdrachten de uitgang uit de SIS kantine zien te vinden in een zo kort mogelijke tijd. Ook hier waren de kinderen mega fanatiek.

 

Na het avondeten werd de SIS kantine omgebouwd tot podium en discotheek. Hier werd namelijk de bonte avond gehouden. Alle kinderen hadden stukjes ingestudeerd en die werden in de kantine ten uitvoering gebracht. Wat een lol hebben we daar gehad, het ene optreden was nog leuker en gekker dan het andere. Ook de Boemelbeer was hierbij aanwezig, want die liep voorop in de eerste polonaise. Na het broodjesbakken boven de vuurkorven was de avond disco weer een groot succes. De disco ging door tot in de late uurtjes.

 

De volgende morgen werd iedereen uit zijn tent gehaald om met een gezellige ochtendgymnastiek te beginnen aan weer een leuke boemeldag.

Na het ontbijt hebben we met z’n allen het spel Weerwolven en slagbal gespeeld. Na deze spellen was het tijd om dan eindelijk De BoeMol te ontmaskeren. Alle teams hadden hun MOL naam ingeleverd bij de begeleiding. In de kantine werd het filmpje van de BoeMOL afgespeeld. De BoeMOL van dit jaar was Bas van der Stoop. Veel kinderen hadden dit met de aanwijzingen die ze hadden verdiend, goed geraden.

 

Als afsluiting hebben we nog lekkere pannenkoeken gegeten en was het weer tijd om naar huis te gaan.

 

Wij willen alle ouders en vrijwilligers die hebben geholpen hierbij bedanken en speciaal het team MC1, die alle spelletjes hebben bedacht en hebben begeleid.

Wat was het dit jaar weer een feest Boemelkamp 2022.

Bedankt en tot volgend jaar.

Boemelkamp2022 Boemelkamp2022